Un oltean pasionat de gătit s-a făcut cunoscut în străinătate. Ovidiu şi-a deschis un restaurant în nordul Angliei şi nu i-a luat mult să câştige încrederea clienţilor.
Englezi şi români deopotrivă trec zilnic pragul restaurantului DOT şi pleacă mereu cu gândul de a reveni.
Simplu, dar cu o semnificaţie aparte. Numele restaurantului, Dot, a apărut din dorinţa de a conecta oamenii din toate comunităţile.
De la bun început, echipa a avut un singur scop: ca mâncarea din farfurie să facă pe oricine fericit.
De la preparatul-vedetă, până la grill, deserturi şi tradiţionalii mici, toate şi-au găsit un loc în meniu.
Ovidiu Marin, bucătar: Au fost decizii rapide, foarte multe dintre ele, dar cu foarte multă muncă şi pasiune am ajuns să fim destul de cunoscuţi în 5 luni de zile de când suntem deschişi.
Iar design-ul este pe măsură. Gândit tot de o româncă plecată din ţară, doar că în Statele Unite ale Americii. Cu ajutorul Cristianei, Ovidiu a făcut din Dot un local fabulos. Şi nu oricum. Au îmbinat tradiţionalul cu modernul. Şi au încercat să aducă aici ceva din amintirile de acasă.
Cristiana Crin, designer de interior: De ce ne amintim? Ne agățam de sălcii, ne tăvăleam prin iarbă, ajutam părinții sau bunicii la munca câmpului. Tot ce a fost folosit acolo sunt elemente naturale, au fost făcute de mână.
A fost mult de muncă, însă a meritat.
Cristiana Crin, designer de interior: A fost cel mai sârguincios client pe care l-am avut vreodată. A fost incredibil.
DOT va ajunge și în România, anul acesta
Fără o diplomă de bucătar sau cursuri de specializare, Ovidiu şi-a construit afacerea cu pasiune şi drag pentru clienţi. Iar reacţiile celor care îi trec pragul îi confirmă zilnic că a luat cea mai bună decizie.
Ovidiu Marin, bucătar: Din ceea ce gătesc, nu e nimic complicat, sunt lucruri foarte simple, care se bazează pe câteva reguli de gătit la care toţi avem acces.
În 2009, când s-a mutat în Sheffield, un oraş din nordul Angliei, nu ştia ce îi rezervă viitorul.
Ovidiu Marin, bucătar: Comparativ cu România, mi se pare că e o ţară în care incluziunea este la un nivel mult mai bun, locurile muncă sunt mai bine plătite, mai uşor de găsit, şcolile sunt mai accesibile.
Afacerea se va extinde, cât de curând, în Chicago, iar Ovidiu îşi doreşte ca Dot să ajungă şi în România. În Craiova şi Bucureşti vor fi primele puncte, chiar din 2022.
Discussion about this post