Marea Britanie se confruntă cu cea mai mare fraudă din istoria sa, oficialii vorbind despre pierderea a 26 de miliarde de lire sterline.
Banii reprezintă ajutoare oferite de stat contribuabililor și firmelor afectate de criza sanitară.
Surse din ancheta aflată în plină desfășurare au dezvăluit pentru Daily Mail că escrocii au furat deja milioane de lire prin falsificarea documentelor depuse în scopul primirii de fonduri guvernamentale.
Unul a încercat chiar să fugă din Marea Britanie cu 80.000 de lire sterline, ascunse în bagaje, în timp ce guvernul intenționează acum să aplice legile anticorupție pentru a stopa fraudele.
Potrivit anchetatorilor, bandele infracționale din Europa de Est (Turcia, Bulgaria, Albania, Polonia și România) sunt în fruntea „celei mai mari campanii de fraudă” din istoria britanică.
Într-un alt caz, 30 de persoane care au solicitat un credit guvernamental de sprijin aveau domiciliul declarat la aceeași adresă.
Sursele susțin că frauda a devenit aproape endemică de la blocare și de la anunțarea unor programe pentru sprijinirea persoanele vulnerabile, cei ale căror locuri de muncă sunt expuse riscului și a firmelor care se confruntă cu perspectiva de a da faliment.
Fraudatorii au abuzat de faptul că schema de ajutorare a celor aflați în izolare prevede acordarea mai întâi a ajutorului de bani în numerar și abia apoi furnizarea dovezilor că aveau nevoie de ei.
Guvernul britanic a făcut plăți de 35 de miliarde de lire sterline angajaților din Marea Britanie
Aceste reguli relaxate au permis escrocilor să ceară prin telefon credite guvernamentale înainte de a demonstra că sunt eligibili, astfel încât carantina a dus, în cele din urmă, la declanșarea unei adevărate ”curse a aurului”.
Un raport al Oficiului Național de Audit a sugerat chiar că 26 de miliarde de lire ar fi putut fi pierdute din cauza fraudelor din sistemul de împrumut Bounce Back, care oferă firmelor finanțări 100% susținute de Guvern.
Oficiul se teme că până la 60% din împrumuturi nu vor mai putea fi recuperate niciodată.
Luna trecută, autoritățile au recunoscut că până la 3,5 miliarde de lire sterline din plățile pentru sprijinul populației au fost acordate în mod greșit și investighează 27.000 de cazuri de „risc ridicat” în care cred că au avut loc erori grave.
Guvernul britanic a cheltuit începând din luna martie a anului 2020 peste 35 de miliarde de lire sterline pentru a sprijini angajații din Marea Britanie, plătind 80% din salariile lor, până la maximum 2.500 de lire pe lună.
„Această fraudă a fost comisă ”cu ridicata”, dar la scară industrială. Vom plăti acest lucru timp de generații”, a precizat o sursă.
Discussion about this post