Joe Biden a făcut gafe uriașe în timpul ultimului său discurs pe care l-a ținut ieri, privind ajutoarele acordate de către SUA.
Președintele american a spus că Statele Unite „s-au asigurat că Rusia are rachete Javelin” și a remarcat rezistența „Ungariei” la invazia rusă.
Biden a ținut un discurs de 16 minute, marți, la o fabrică din Alabama care produce rachete antitanc.
„Înainte de atacul Rusiei, ne-am asigurat că Rusia are rachete Javelin și alte arme pentru a-și întări apărarea, astfel încât Ucraina să fie pregătită pentru orice situație”, a spus Biden, potrivit New York Post.
Totuși, din declarațiile lui Biden reiese că președintele american știa că SUA înarmează, de fapt, guvernul Ucrainei și nu Kremlinul, identificând corect națiunea beneficiară în anumite momente ale discursului, notează New York Post.
Ulterior, Biden a mai făcut o gafă, încurcând Ucraina cu Ungaria. „Cu doar câteva zile în urmă, Wall Street Journal a citat un tânăr luptător maghiar care spunea: <<Fără rachete Javelin, ne-ar fi fost foarte greu să oprim inamicul să înainteze>>”.
Președintele american, care împlinește 80 de ani în acest an, și-a început discursul, în mod ironic, cu o glumă despre tendința sa de a gafa în declarații.
Update la situația sancțiunilor impuse de U.E. la adresa Rusiei:
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a oferit detalii, astăzi, în Parlamentul European, despre al șaselea pachet de sancțiuni care vizează economia Rusiei, armata și propaganda acesteia.
Ea a declarat că Rusia lui Vladimir Putin a vrut să ștergă Ucraina de pe hartă și că nu va reuși, și că propria sa țară se scufunda.
„Ne vom asigura că eliminăm treptat petrolul rusesc, într-un mod ordonat. Deci într-un mod care să ne permită nouă și partenerilor noștri să asigurăm rute alternative de aprovizionare și, în același timp, să fim foarte atenți să minimizăm impactul asupra pieței globale” – a afirmat oficialul european, potrivit BBC News.
Von der Leyen a mai spus că importurile de țiței vor fi eliminate treptat pe parcursul a șase luni, iar produsele rafinate până la sfârșitul anului 2022. Deși nu a menționat nicio excepție, este de așteptat ca două țări care sunt dependente de petrolul rusesc, Slovacia și Ungaria, vor avea la dispoziție mai mult timp pentru a găsi surse alternative.
„Astfel, maximizăm presiunea asupra Rusiei și, în același timp, minimizăm daunele colaterale asupra noastră și a partenerilor noștri din întreaga lume. Trebuie să ne asigurăm că economia noastră rămâne puternică”.
Discussion about this post